Vilka är några huskurer mot erektil dysfunktion som verkligen fungerar?

Många unga och äldre män står inför det växande problemet med erektil dysfunktion. De tappar förtroendet för sin sexuella prestation och blir deprimerade. De känner sig generade över att dela sitt ED-problem och undviker till och med att söka hjälp från läkare. Vissa livsstils-, diet- och hemmetoder kan hjälpa dig att undvika att söka medicinsk hjälp. De medicinska procedurerna inkluderar operationer, läkemedel och anordningar för att behandla erektionsfunktion. Men om du är villig att använda några av de beprövade hemmet, kommer det också att hjälpa dig att bekämpa ED. Vissa människor provar också några hemterapier för deras ED. Om du höjer dina aktivitetsnivåer och slutar äta ohälsosam mat hjälper det också. Här är några huskurer som du kan försöka behandla din erektil dysfunktion.

Börja med en bättre dietplan

Många undersökningar gjorda för att lösa problemet med ständigt ökande erektil dysfunktion hos män har visat att hälsosamma matvanor kan minska risken för dig att få ED. Dessa livsmedel har visat sig bidra till att minska riskerna.

1. Färsk frukt

Dessa är fulla av antioxidanter, vitaminer och viktiga mineraler som en hälsosam kropp behöver. Orsaken till att få ED är begränsningen av blodflödet och syre till penis. Antioxidantnäringsämnet som finns i frukt hjälper oxidationsprocessen och blodflödet att öka.

2. Grönsaker

Att äta grönsaker hjälper regelbundet på många sätt att behandla ditt ED-problem. Dessa har nitrater som ökar ditt blodflöde och oxidationsprocess. Detta får blodet att flöda mer in i penis.

3. Hela korn

Männen som äter fullkorn och mindre raffinerade kolhydrater har färre chanser att få ED.

4. Fisk

Fiskköttet innehåller mycket omega3-fettsyror. Dessa hjälper dig i erektil funktion. Omega3-fettsyror slappnar av artärer och vener som transporterar blod.

5. Andra livsmedel

Andra livsmedel som choklad, vattenmelon, tomater och många torra frukter hjälper också till att minska risken för att få ED. Så du kan äta dessa hemma för att åtgärda ditt ED-problem.

Ändra din livsstil

Om du äter hälsosamt och lever en hälsosam livsstil kan du minska riskerna med ED-problem. De skadliga hälsostilarna är den främsta orsaken till att unga och äldre män utvecklar ED. Människor tränar inte regelbundet och äter mycket skräpmat som är dåligt för hälsan. Här är några tips om hur du bättre kan hantera ED-problemet.

1. Gå ner i vikt

Problemet med fetma ökar på grund av den höga konsumtionen av snabbmat, snacks, bearbetade livsmedel och andra söta livsmedel. Män som är överviktiga har högre risker för att få ED. De höga nivåerna av socker, fetter och dåligt kolesterol ökar risken för erektil dysfunktion.

2. Sluta röka

Användningen av tobak ökar de många hälsoriskerna, inklusive hjärt-kärlsjukdomar. Dessa hälsorisker ökar ytterligare risken för att få ED. Att sluta röka kan hjälpa till att förbättra blodflödet till penis. Detta hjälper till att få bättre erektioner.

3. Träna för att stärka bäckenbotten

Dessa bäckenbottenövningar hjälper till att stärka det svaga bäckenbotten. Övningen i bäckenbotten förbättrar urinblåsans kontroll och tarmrörelser. Att göra denna typ av träning erbjuder snabb återhämtning efter prostatakirurgi. Det minskar risken för rektal prolaps. Du kan göra dessa övningar enkelt hemma. Dessutom förbättrar det ditt ED-tillstånd. Övningen gör att blodet flödar bättre inuti penis.

4. Vikten av hälsosam sömn

Många människor förbiser fördelarna med hälsosam sömn. Precis som smartphones behöver laddas måste din kropp också återuppliva och läka sig själv. När du sover förblir hjärnan vaken och läker din fysiska hälsa. Det reparerar ditt hjärta och blodkärl. Det reparerar alla skadade organ, vener, ben och muskler. För att förbättra erektil dysfunktion måste du få hälsosam sömn.

Slutsats

Hemma kan du anta en bättre livsstil och hälsosamma vanor som förbättrar din allmänna hälsa. Du kan äta mat som skyddar dig från att få ED. Du kan göra dagliga bäckenbottenövningar för att stärka din allmänna sexuella hälsa. Det bästa sättet att förbättra erektil dysfunktion är att anta vanor som utgör en hälsosam sömn. Alla dessa är lösningarna för att bekämpa ED och är tillgängliga för dig att göra hemma.

Du kan också använda artikeln 8 naturliga botemedel för erektil dysfunktion

Dr Jacob Lindberg

About Dr Jacob Lindberg

Dr Jacob Lindberg har ett särskilt intresse för neuro-urologi, mindre operationer, reproduktiv hälsa och pediatrik. Han har varit associerad med flera sjukhus och praktiserat i över 10 år, både online och offline. Han har en dokumenterad meritlista gällande diagnos och behandling av urologiska dysfunktioner och är alltid redo att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Han föreläser regelbundet för läkarstudenter. Tveka inte att kontakta dr Lindberg om du undrar över något.